OBS Meander – Borger

OBS Meander - Borger

scholen-01

Wij zijn een openbare basisschool en geven onderwijs aan ongeveer 200 kinderen verdeeld over 8 groepen. Sinds 2013 zijn wij gevestigd in MFA Het Hunzehuys en hebben daardoor direct de beschikking over buitenschoolse opvang, de bibliotheek, een crèche en een peuterspeelzaal. Alles dus onder één dak.

Als openbare school staan wij open voor alle kinderen, ongeacht hun levensovertuiging, godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, geslacht of seksuele geaardheid. Wij zorgen ervoor dat ieder kind en iedere leerkracht zich thuis voelt, ongeacht de sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. Als openbare scholen besteden we actief aandacht aan uiteenlopende levensbeschouwelijke, godsdienstige en maatschappelijke waarden. Daarnaast is er ook expliciet aandacht voor de democratische rechtstaat.

Ieder mens is gebouwd om zichzelf te ontwikkelen en heeft een natuurlijke behoefte aan relatie, autonomie en competentie. Deze drie termen laten zich als volgt omschrijven: Relatie: Anderen waarderen mij en willen met mij omgaan, Autonomie: Ik kan het zelf, hoewel niet altijd alleen. Competentie: Ik heb plezier en geloof in mijn eigen kunnen. Wanneer aan deze drie voldoende wordt voldaan door opvoeders (dus ook leerkrachten) is er welbevinden, motivatie, inzet en zin in leren.
Als schoolteam stellen wij onszelf daarbij steeds 2 vragen: Wat moeten kinderen leren? Wat hebben ze nodig om dat te kunnen leren? Om de eerste vraag te kunnen beantwoorden kijken we naar de doelen die we moeten halen en de leerstof die daar bij hoort. Om de tweede vraag te beantwoorden kijken we naar onszelf, de manier waarop we les geven en naar de onderwijsbehoeften van onze kinderen.

Contactgegevens

OBS de Meander

Scholen op de kaart

Kies een school

De Aanloop
Valthermond

Ekkelhof
Drouwen

School 75
Nieuw Buinen

De Poolster
Nieuw Buinen

De Westhoek
Tweede Exloërmond

De Meander
Borger

De Weiert
Odoorn

De Zweng
Exloo

opoborger-slogan