O.B.S. Westhoek – Tweede Exloërmond

O.B.S. Westhoek – Tweede Exloërmond

westhoek1

De Westhoek is de openbare basisschool in Tweede Exloërmond en daarom staan we open staan voor iedereen ongeacht culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. Wij vinden het belangrijk dat uw kind heel veel leert, maar vinden het net zo belangrijk dat uw kind iedere dag met plezier naar school gaat. Daarom proberen we een goede sfeer op school te creëren waar de kinderen op een positieve manier leren met elkaar om te gaan.

Door de kinderen zo goed mogelijk te stimuleren en (persoonlijk) te begeleiden en door het lesmateriaal op een begrijpelijke en speelse manier aan te bieden, ontstaat een ontspannen sfeer waarin elk kind zich op zijn / haar plaats kan voelen zodat het goed in staat is om de leerstof op te nemen om zich zo optimaal te kunnen ontwikkelen.

In het dagelijks omgaan met de kinderen willen we uitdragen, dat respect voor elkaar ongeacht afkomst, uiterlijk of mening het uitgangspunt van onze school is. Dit brengen we tot uiting middels ons omgangsprotocol, dat veelvuldig besproken wordt in klassengesprekken en tijdens het oplossen van conflicten. Wij willen veiligheid en geborgenheid waarborgen door o.a. veel structuur aan de kinderen te bieden. Dit doen wij door bijvoorbeeld in rijen naar binnen te gaan en samen als team in de pauze pleinwacht te lopen. Verder willen wij kinderen zoveel mogelijk leren met behulp van moderne lesmethoden, waarbij we streven naar een maximale ontplooiing van ieder kind.

Contactgegevens

OBS de Westhoek

Scholen op de kaart

Kies een school

De Aanloop
Valthermond

Ekkelhof
Drouwen

School 75
Nieuw Buinen

De Poolster
Nieuw Buinen

De Westhoek
Tweede Exloërmond

De Meander
Borger

De Weiert
Odoorn

De Zweng
Exloo

opoborger-slogan